Op  11 maart starten we weer met een avond voor jongeren op het AZC

Verbouwing klaar!

Vanaf november 2022 hebben onze activiteiten vanwege een verbouwing van het gehele F-gebouw plaatsgevonden in de leslokalen in het A-gebouw. 
Alles bij elkaar heeft de verbouwing een dik jaar geduurd, maar nu zijn we dan weer terug in onze oude vertrouwde en prachtig opgeknapte ruimtes.

Schildersatelier

Naar aanleiding van de activiteiten in het kader van het Vergezichtenfestival afgelopen zomer is er het idee ontstaan om een schildersatelier op te zetten voor de volwassenen  die op het AZC verblijven. Sinds november draait het atelier eenmaal per 14 dagen op woensdagavond met medewerking van vrijwilligers van de Kleurfabriek en twee Nijmeegse kunstenaars: Sterre Spekman en Diederik Grootjans.

Zomerkamp 2023 in Wintelre

Zomervakantie programma 2023

Het zomervakantieprogramma 2023 is klaar!
We hebben weer elke week verschillende mooie activiteiten voor de kinderen op het AZC. 
Meer weten? Klik op de link hieronder.

Vergezichtenfestival  17 juni

Op zaterdag 17 juni vond het Vergezichtenfestival plaats. 
Bewoners van het AZC en de buurt eromheen waren welkom voor een dag vol optredens, muziek, poëzie en eten.
Als Kleurfabriek waren wij ook aanwezig met twee activiteiten voor de kinderen. De kinderen konden elkaar overtrekken op behangpapier, wat zorgde voor mooie resultaten. Ook waren er verschillende spelletjes met water georganiseerd, waardoor de kinderen konden afkoelen op de warme dag. Het was een geslaagde dag, zowel de kinderen als de vrijwilligers hebben genoten.

Donatie van Inner Wheel Club

11 Mei kreeg de Kleurfabriek een donatie van 3000 euro overhandigd voor de zomervakantie-activiteiten voor de kinderen die op het AZC verblijven. 
Hartelijk dank Inner Wheel! 
Wij gaan er een mooie zomervakantie van maken!

Goed nieuws!

De vrijwilligers van Books4life hebben Stichting Kleurfabriek Nijmegen uitgekozen als één van de doelen waar ze een donatie aan zullen geven. De donatie is op 7 mei overhandigd.


Nieuwe voorzitter

Sinds eind februari heeft de stichting Kleurfabriek Nijmegen een nieuwe voorzitter: 
Margriet de Leeuw.


" Tijdens de jaren dat ik leiding gaf aan een vrijwilligerscentrale, verzorgden we onder andere taalprojecten voor vluchtelingen. Naast het aanleren van de taal, ging het daarbij vooral ook over ontmoeting en het voorkomen van sociaal isolement. Nu ik langzaam maar zeker richting pensioen ga, zoek ik naar eenzelfde vorm van zingeving. Daarom ben ik blij voorzitter te mogen zijn van het bestuur van Stichting Kleurfabriek Nijmegen! 

Een samenleving waarin iedereen zich welkom voelt, en waarin iedereen mag zijn die hij/zij is en waarin talenten gezien en benut worden, is een samenleving waarvoor ik mij graag inzet. Vanuit die missie geef ik mijn huidige werkzaamheden vorm, als directeur van Jenaplan IKC Donatushof in Bemmel. Hoe mooi het ook is dat kinderen leren gelukkig te zijn in de samenleving waarin zij leven, voor kwetsbare doelgroepen is dat net zo belangrijk! 

Ik ben 63 jaar oud, woon samen met mijn partner René in Lent en ik ben moeder van 4 volwassen zonen en een kleinzoon van 8 jaar. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen met jullie bij te dragen aan het mooie initiatief dat de Kleurfabriek is!"

Inner Wheel Nijmegen 

organiseert Filmarrangement 

met opbrengst voor de Kleurfabriek

FILM Captain Fantastic
9 MAART 2023 OM 14:00 (INLOOP 13:30)
Met support van LUX organiseert Inner Wheel Nijmegen een filmarrangement voor ons goede doel: Kleurfabriek Nijmegen.
De voorstelling start om 14:00 uur in LUX, Mariënburg 38–39, Nijmegen.
Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom voor koffie of thee 
DEELNAME €25,- P.P.
op rekening nummer NL82 INGB 0003731880 t.n.v. Arda Bronzwaer onder vermelding ‘filmarrangement InnerWheel’ betalen uiterlijk t/m 23.02.2023

Kerstvakantie 2022

Lichtjesoptocht 

29 december

Met ouders en kinderen namen we deel aan de lichtjesoptocht in het centrum van Nijmegen op 
 29 december. 

Sinterklaas op de Kleurfabriek 

Zondag 4 december 2022

komt Sinterklaas op de Kleurfabriek.
Wij verwelkomen hem bij de poort om 14.00 uur.
In het A-gebouw hebben we een spelmiddag en kan je Sint bezoeken
en waarschijnlijk heeft hij wel cadeautjes.
De middag duurt van 14.00- 16.30

Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom!

Verhuizing

Vanwege de verbouwing van het F-gebouw verhuist de Kleurfabriek tijdelijk naar het A-gebouw. De afgelopen weken hebben we alles ingepakt in verhuisdozen. Vanaf 14 november wordt alles ofwel verhuisd naar het A-gebouw ofwel opgeslagen. 
De activiteiten vinden in de weken van 14 tot 28 november buiten het AZC plaats, de meeste in de Ark van Oost. 


Optreden The Flying Seagulls


Vrijdag 4  november waren The Flying Seaugulls voor een optreden op het AZC. 
Met muziek trokken ze samen met de kinderen die er al waren het terrein over om meer kinderen letterlijk op te trommelen. Daarna gingen we in een grote kring spelletjes doen. Het werd een middag met veel plezier!

Herfstvakantie

Op woensdag 26 oktober waren we met 30 kinderen van het AZC te gast bij De Treffers in Groesbeek voor een dag vol activiteiten: dansen, spelletjes doen, dieren maken van ballonnen, springen op het springkussen  en natuurlijk voetballen! 

Met heel veel dank aan De Treffers en de dames van Inner Wheel, die deze dag in samenwerking met De Treffers hadden georganiseerd en ook zorgden voor het vervoer.

De Inner Wheel Club heeft de Kleurfabriek voor twee jaar als project gekozen dat ze met verschillende acties ondersteunen. Ze organiseerden o.a. al een filmvoorstelling en een modeshow. In september kreeg de Stichting Kleurfabriek Nijmegen de eerste cheque overhandigd door Inner Wheel. 

Heel hartelijk dank Inner Wheel!

Zomerkamp 2022 Ameland


 Tivoli 

Terwijl de oudere kinderen op zomerkamp op Ameland waren, gingen we op donderdag 25 augustus met de de kleintjes en hun ouders en ook een paar kinderen die niet mee op zomerkamp waren naar amusementspark Tivoli in Berg en Dal. We waren met 20 kinderen en 19 ouders en begeleiders. De grootste hobbel was het vervoer met de stadsbus: aangezien er te veel kinderwagens waren, konden we niet allemaal tegelijk in de bus. Maar daarna was het alleen maar heel erg leuk. Zowel ouders als kinderen genoten. Het was niet druk, dus je hoefde nauwelijks te wachten als je een attracties in wilde. Sommige kinderen gingen keer op keer in de achtbaan. Ze konden er geen genoeg van krijgen. Ter verkoeling, het was 33 graden, was er gelukkig de waterglijbaan! Heerlijk! 


Afrikamuseum

11 Augustus gingen we met 26 kinderen in de leeftijd van 8 - 13 jaar naar het Afrikamuseum in Berg en Dal. 

We hadden een paar kleden meegenomen, die we in de schaduw van een paar bomen uitspreidden. Zo hadden we een centrale plaats  waar vanuit de kinderen het museum of het park in konden gaan en hun tassen konden achterlaten. Eerst werd het buitenmuseum ontdekt en alle huisjes daar bezocht. Daarna ging een groepje kinderen het binnenmuseum in. De grootste attractie daar was Silent Disco met Afrikaanse muziek.   Een paar Eritrese jongens vonden het helemaal geweldig dat ze daar muziek in hun eigen taal hoorden. 

De tweede helft van de middag namen ze deel aan de workshops: armbandjes maken, stok versieren en amulet maken. Er werden weer hele mooie dingen gemaakt. Sommige kinderen waren heel geconcentreerd ermee bezig. Tegen de tijd dat we terug naar huis wilden, waren deze workshops ook afgelopen. Het was weer een leuke middag. 

Een dagje uit naar Toverland

Een echt gezinsuitje. Met 60 kinderen en ouders en 7 vrijwilligers zijn we op 4 augustus een dag naar Toverland geweest.  Met 2 touringcars vertrokken we om 10.00 uur naar Sevenum. Een uur rijden. Mooi op tijd waren we dus in Toverland. Om 19.00 zouden we pas weer vertrekken. 
Alle gezinnen konden de hele dag hun eigen gang gaan. Wij verzorgden het vervoer en de entree en iedereen had eigen eten en drinken meegenomen. En de kinderen die zonder ouders mee waren werden door onze vrijwilligers onder de hoede genomen. De kinderen waren echte durfal ’s want ze gingen gewoon in de Fenix, met bungelende benen in een draaiende achtbaan. Of in Troy, de houten langste en snelste achtbaan van Europa. Nat werden we allemaal in de boomstam-wildwaterbaan. Niet zo erg want het was ondertussen een warme dag geworden. Er waren gelukkig ook wat rustigere attracties zoals een draaimolen voor de kleintjes en een klimparcours. Meer dan genoeg voor een hele dag plezier. 
In de bus terug zagen we allemaal vermoeide maar blije kinderen en ouders. Wat is er nou fijner dan een dagje plezier met het hele gezin. 


Dijkmagazijn Beuningen

Maandag 25 juli gingen we naar het Dijkmagazijn in Beuningen. We werden  ontvangen door William die al met een grote kar met scheppen, netten, grondboren, emmertjes, etc. klaarstond om ons mee te nemen naar het Waalstrand. Er was voor iedereen wat te doen: schelpen en stenen zoeken, een vuurtje maken, groenten snijden voor de  soep, pootje baden in de Waal. Na een uurtje was de groentensoep klaar en was het tijd voor een pauze.  Een groep meisjes bleek gezamenlijk lekkere dingen ingekocht te hebben voor de lunch en dit werd op een kleed uitgespreid en samen opgegeten. Heel gezellig! Het was intussen behoorlijk warm en veel kinderen trokken naar het water. Er was afgesproken dat je maar tot de enkels in het water mocht, vanwege de lage waterstand, maar ze ontdekten dat je dan ook in het water kon gaan liggen. Dikke pret natuurlijk en lekker verkoelend! Tegen 3 uur betrok de lucht en leek er onweer op komst. Tijd om droge kleren aan te trekken en even binnen in het Dijkmagazijn wat te drinken. Daar kreeg iedereen ook nog een vakantie-doeboek, waarmee de kinderen meteen aan de slag wilden. Vierdaagselopers inhalen

Donderdag 21 juli, eindelijk kwamen ze weer langs het AZC, de vierdaagse wandelaars. Door corona twee keer afgelast. Maar nu was het weer feest. Wij hadden een plekje aan de weg voor het AZC bezet en daar konden wandelaars water halen en werden ze door de kinderen van het azc voorzien van komkommers en zoutjes.  De piek van wandelaars is altijd tussen 11 en 15 uur en de kinderen krijgen ook regelmatig stickers e.d. van wandelaars. Ondanks dat het de hele dag regende hebben we met kinderen, ouders en andere bewoners veel plezier gehad en de wandelaars goed toegejuicht.

 Dagtrip met de vrouwen van het azc , zaterdag 25 juni 2022      

Met 25 vrouwen van het azc en 2 vrijwilligsters van de Kleurfabriek vertrokken we om 09.00 uur per touringcar naar Kinderdijk. De sfeer in de bus was uitgelaten en er werd volop gezongen. 

Regende het onderweg nog een beetje, bij aankomst werd het droog en kwam de zon zelfs tevoorschijn. We begonnen met koffie en appeltaart op het terras van Kinderdijk. Daarna zijn we met een rondvaart langs de meeste molens gevaren. Het waren prachtige plaatjes en er zijn veel foto’s en video’s gemaakt. Hierna zijn we gaan wandelen tussen de molens en in het gras bij 1 van de molens hebben we met zijn allen gepicknickt. We hadden allemaal eten meegenomen, van salades tot soepen en broodjes, en dit hebben we samen gedeeld. In een decor van molens en water.

Rond 16.00 uur zijn we weer in de bus gestapt en hebben we nog een tussenstop gemaakt bij slot Loevestein voor een korte wandeling. Rond 19.30 uur waren we terug op het azc. Het was een stralende dag met stralende vrouwen.Wereldwijd voor kinderen

Op zaterdag 9 april 202zijn we met de kinderen uitgenodigd bij de organisatie Wereldwijd voor Kinderen die de opbrengst van hun project Kerstmaatjes 2021 heeft bestemd voor De Kleurfabriek.  Zij organiseren op 9 april een gezellige ochtend met spelletjes en pannenkoeken voor onze kinderen en ook wordt dan het geld overhandigd.

24 maart Filmarrangement

Met support van LUX organiseert Inner Wheel Nijmegen een filmarrangement waarvan de opbrengst naar stichting Kleurfabriek Nijmegen gaat. Deelname kost € 25,- p.p.

Bedankt Books4Life!

Ieder jaar doneert Books4Life Nijmegen de jaaropbrengst aan meerdere goede doelen. Dit jaar hebben wij het geluk dat wij daar 1 van mogen zijn! We zijn Books4Life dan ook hartstikke dankbaar voor hun donatie van maar liefst 2300 euro.

Afrikamuseum

12 augustus

Op 12 augustus gingen we met kinderen en ouders naar twee verschillende locaties in Berg en Dal: Tivoli en het Afrikamuseum. We dachten van tevoren dat het handig was dat dit zo dichtbij was. Maar uiteindelijk leek fietsen naar het Afrikamuseum met zo’n grote groep kinderen die niet allemaal zo behendig zijn op de fiets geen goed idee. En er waren zoveel aanmeldingen voor Tivoli dat dat ook niet met auto’s te doen was. Dankzij de hulp van COA konden we uiteindelijk allemaal met de bus, die afgeladen vol was.

De eerste groep van 15 kinderen, 3 ouders en begeleiders werd afgezet bij het Afrikamuseum. De temperatuur van boven de 30 graden maakten het Afrikagevoel helemaal compleet. We zetten de tassen allemaal onder een boom met een paar kleedjes om op te zitten. De kinderen vonden het erg leuk dat ze zelf mochten gaan rondlopen en kijken in het buitenmuseum. Er waren daar twee workshops: muziek maken met water en blockprints. De muziekworkshop werd begeleid door een  zeer enthousiaste docent, die de kinderen van een heel makkelijk ritme naar steeds moeilijker leidde. Omdat er buiten ons nóg een grote groep kinderen was, was er niet meteen plaats voor onze kinderen, maar ook de buitenring van toeschouwers werd ingeschakeld om mee te klappen en te zingen. Dat bracht meteen veel sfeer. Ook was er nog een doolhof gemaakt van strobalen, waarbinnen je allerlei opdrachtjes moest doen. Ondanks de waarschuwing dat het daarbinnen erg heet was, ging een grote groep van ons gewapend met een grote fles water het doolhof in, want als je de opdrachten goed had gemaakt, kreeg je een cadeautje. Na het doolhof togen een aantal kinderen naar de workshop blockprints om nog snel iets moois te maken. Leuk om nog een keer te herhalen op De Kleurfabriek, want er was eigenlijk te weinig tijd voor. Iedereen had een hele leuke middag en heeft zich prima vermaakt.

Met veel dank aan het Afrikamuseum die voor onze doelgroep gratis toegangskaartjes beschikbaar stelde.

Sport en Spelmiddag

5 augustus

Met iets meer dan 20 kinderen vertrokken we op deze warme woensdagmiddag naar de velden van VV Trekvogels. Daar hadden buurtsportcoach Coen en sportdocent Freek zes spellen voor de kinderen uitgezet. Na een pauze om te drinken legde Freek de spellen uit en deelde hij de kinderen in groepjes van vier in. Na 15 minuten ging het groepje naar het volgende spel en na twee spellen was er weer een pauze om water te drinken, wat te eten en lekker uit te rusten. De kinderen gingen telkens zo in het spel op dat ze de warmte helemaal vergaten en we hadden zoveel water meegenomen dat er zelfs nog water over was om elkaar nat te gooien. Rond 16.00 uur zwaaiden we onze sportdocenten gedag en wandelden we terug naar het AZC.