Over Stichting  Kleurfabriek Nijmegen

Wij zijn Stichting Kleurfabriek Nijmegen

Wij zijn Stichting Kleurfabriek Nijmegen, een vrijwilligersorganisatie die vanaf 2015 activiteiten organiseert voor kinderen, jongeren en vrouwen op het asielzoekerscentrum (AZC) in Nijmegen.

Vanaf 2012 organiseerde De Vrolijkheid op veel AZC’s in Nederland activiteiten, ook op het AZC in Nijmegen.  Eind 2014 stopte de Vrolijkheid met haar werk op kleine AZC’s, die in de stad lagen. Daarmee hield hun werk in Nijmegen op. Gerda de Vries en Chantal Hartvelt, die als coördinatoren voor de Vrolijkheid in Nijmegen werkzaam waren, besloten hun werk op het AZC voor te zetten als vrijwilliger. Zij hebben in 2015 Stichting De Kleurfabriek opgericht.

Vrijwilligers

Op dit moment telt de Kleurfabriek een stuk of 25 vrijwilligers, die zich wekelijks inzetten voor kinderen, jongeren en vrouwen die op het AZC wonen.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Stichting Kleurfabriek Nijmegen, zonder de inzet van vrijwilligers kunnen wij onze werkzaamheden niet verrichten. Vrijwilligerswerk is dan wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich minstens een halfjaar willen inzetten voor de Kleurfabriek. Het is belangrijk dat er continuïteit is en we op elkaar kunnen bouwen. Wij streven naar een inclusief vrijwilligersbestand. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar mensen met verscheidene specialisaties, zoals in de techniek, timmeren, muziek en rappen! Gezien de samenstelling van ons team, zijn wij op dit moment voornamelijk op zoek naar mannelijke vrijwilligers.

Na een korte kennismakingsperiode wordt elke vrijwilliger gevraagd een vrijwilligerscontract te tekenen, waarin opgenomen een gedragscode en een geheimhoudingsverklaring. Ook wordt een VOG aangevraagd.

Partners

We werken samen met COA: zij stellen ruimtes beschikbaar, zorgen voor de schoonmaak ervan, geven ons regelmatig een update over bewoners die vertrekken dan wel aankomen op het AZC. We hebben overleg met de activiteitenbegeleiders van COA.  Daarnaast hebben wij overleg met de maatschappelijk werkster van de GGD. Andere organisaties die ons steunen zijn Stip-Oost, Gemeente Nijmegen, Stichting Leergeld, Stichting Steunfonds klub- en buurthuiswerk, Wereldwijd voor Kinderen, Inner Wheel, Stichting Zonnige Jeugd, Books4life.

Margriet de Leeuw

Voorzitter

Maria van Kan

Secretaris

Marieke Kruit

Penningmeester

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten over onze activiteiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.